BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ето кого почете на Бабинден в МБАЛ-Ловеч кметът Корнелия Маринова

За да поздравят за Деня на родилната помощ (Бабинден), 21 януари, кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и заместник-кметът Венцислав Христов посетиха  АГ-отделението и неонатологичното отделение към МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“.

Бабинден е празник, свързан с родилните обичаи и е посветен на „бабите“ – жените, които помагат при раждане, както и на младите булки и невести, които са раждали.

Гостите бяха посрещнати от изпълнителния директор на заведението д-р Румяна Нановска, от  д-р Петя Станчева и останалите доктори, медицински сестри, родители.

Кметът Корнелия Маринова се обърна към присъстващите с думите: „От вас тук тръгва всичко – животът, бъдещето на Ловеч. На присъстващите родители искам да кажа, че този момент ще го запомните завинаги, защото раждането на децата са най-важното нещо. Към ръководството на болницата отправям покана – ние сме отворени за всякакви срещи и инициативи, за нас е важно вашето мнение, вашия честен труд и общото ни желание е болницата да стане едно престижно лечебно заведение. Бъдете здрави и все така отзивчиви и отдадени на своето призвание!“

Д-р Румяна Нановска благодари от името на всички присъстващи. След това кметът връчи подаръци и цветя на родителите на децата, родени в края на м.г. и в началото на тази. Както сме писали, бебета се наричат Фабио и Слави.

От началото на годината в АГ-отделението на д-р Стефан Чичев са се родили седем бебета, шест в момента са тук. Кметът и зам.-кметът минаха по болничните стаи и разговаряха с щастливите майки и роднини.

Община Ловеч, пресцентър
21.01.2020 г.

Източник: Новини Ловеч

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!