BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

За денонощието в област Ловеч са се завърнали 36 човека от рискови страни. Общо карантинираните към момента са 446 лица

За 26.03.2020 година в Регионална здравна инспекция гр. Ловеч са получени 36 формуляра за събиране на данни на пристигащи от зони с разпространение на COVID-19 и предписания за поставяне под карантина по Заповед №РД-01-130/17.03.2020 година на министъра на здравеопазването от здравните пунктове на граничните контролно-пропусквателни пунктове на страната.

Общо 446 лица от област Ловеч са поставени под карантина към 26.03.2020 година включително. От същия ден е отпаднала карантината на 9 лица.

Лицата без избор на личен лекар и които се наблюдават от Регионалната здравна инспекция са 42, а останалите се обхващат от общопрактикуващите лекари. Няма оплаквания или симптоматика за коронавирус при карантинираните лица. При оплаквания по спешност, действията се обсъждат и предприемат съвместно от ЦСМП, РЗИ и личния лекар на лицето.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!