BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

За деня са регистрирани 24 нови случая. От тях 10 са приети в болница. Изследвани са 874 лица.

Главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, член на Националния оперативен щаб, представи актуални данни за разпространението на коронавируса у нас.

За деня са регистрирани 24 нови случая. От тях 10 са приети в болница. Изследвани са 874 лица. Активните области са 5. Общата бройка от началото на епидемията до момента е 2259 души. Увеличението е с 1,1%. 299 пациенти се намират в болница. От тях 36 са интубирани. Заразените за деня са 11 жени и 13 мъже.

Децата до 18-годишна възраст до момента са 133. Това са 5,8% от всички заразени. Към вчерашната дата няма новоустановени случаи при деца.

Броят на заразените лица от медицинския персонал е 242. Има два нови случая – лекар в София и медицинска сестра в Ямбол.

Броят на излекуваните достигна 646 или 28,6% от всички заразени. Новите излекувани за последното денонощие са 34. Излекувани са общо 363 мъже и 283 жени. Средната възраст на излекуваните лица е 47,9 години.

Починалите през последното денонощие с установен COVID-19 са двама – мъж на 79-години, починал в “Света Анна” и жена на 93 години, починала в многопрофилната болница в Лом. Жената е от дома за стари хора в Кула и е била с хронична обструктивна болест на сърцето и хипертония.

Както по света, така и при нас мъжкият пол е доста по-засегнат, заяви доц. Кунчев. От всички починали 73 са мъже, а 39 са жени. Средната възраст на починалите е 66,5 години.

След голяма среща с всички ръководители на лечебни заведения в София е достигнато до извода, че заради сравнително малкия брой хора, които се нуждаят от лечение, по-добрият вариант е да се оставят 7 или 8 болници в София, които основно работят с положителни

, за да може болници, които имат по един-двама, до 5 души да бъдат изцяло освободени и да насочат ресурса си към нормалната лечебна дейност. Целта е да се обслужи това население, което 2 месеца е отлагало медицинска помощ.

Основно заразените с коронавирус ще се лекуват във ВМА, в “Пирогов”, в “Александровска”, в Инфекциозна болница, в “Света Анна”, във Втора градска и Белодробна болница. Останалите ще могат да се съсредоточат към други болни. Отделенията по COVID ще останат за всеки случай и при нужда и тези болници ще могат да се включат отново в лечението на заразени.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!