BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Иван Шишков: АМ „Хемус“ до пътя Плевен – Ловеч да завърши в периода 2024 – 2025

иван шишков

Очаква се строителството на трите участъка от АМ „Хемус“ до път II-35 Плевен – Ловеч да завърши в периода 2024 – 2025 г. Този срок е вследствие на натрупано забавяне от януари до август 2022 г., поради финансова неяснота в плащането на извършените строителни работи.
Това каза на 6 декември 2022 г. от парламентарната трибуна министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, предаде БГНЕС. По отношение на строителството на участък 4, Шишков заяви: „Изпълнението в участъка от края на пътен възел Плевен може да започне след решаване на казуса с констатираното през миналата година незаконно строителство по трасето.“

Той подчерта, че от петък в Народното събрание е внесен текст за изменение и допълнение в Закона за устройство на територията, в който е предложен вариант да бъдат обявени за търпими, включително и строителството за лот 4 и 5, за да може да продължи строителството на АМ „Хемус“.
Точно преди година пред БНР арх. Иван Шишков, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, заяви, че „магистрала „Хемус“ през последната около година и половина се е превърнала в една строителна илюзия“.По думите му държавата се е оказала най-големият нарушител на Закона за устройство на територията. Той обясни, че в един момент е станало ясно, че никой не знае кога АМ „Хемус“ ще бъде завършена.
Виж тук

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!