BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

И изведнъж, по поведението на хората и властите се вижда, че пандемията свърши!

Павлин Иванов

Хубав слънчев ден. Приятно топло време. Изведнъж улици, пешеходни зони и градинки се изпълниха с множество хора. Усмихнати, без маски и притеснение. На групи и по много са децата в целия град, бодри, жизнени и нетърпеливи. Сякаш изведнъж опасността от вируса и пандемията свършиха. Като с вълшебна пръчка, без аргументи и факти.

Зажаднели за свеж въздух и галещи слънчеви лъчи хора бързо забравиха ограничения, мерки и инструкции. Хубаво е!

Вероятно съм пропуснал в последните дни съобщаването за намерено лечение за вируса. Възможно е, толкова много информация има за всичко. В това море от данни, мнения, истински и фалшиви новини, твърде лесно човек губи нишката.

Твърде вероятно е и да не съм разбрал, че изведнъж здравеопазването в Ловеч се е променило радикално и вече е ресурсно обезпечено, в Болницата има всичко необходимо, работят свежи млади лекари, има опашка от чакащи за работа сестри и всичко ей така, за само една нощ се е променило тотално. Но аз ставам късно, щото съм тулуп и мисир едновременно и не съм изпуснал множество радикални положителни промени случили се за последното денонощие.

Но няма нищо.

Важно е хората разхождащи се усмихнати навън да са в час. Нали за едното щастие, ядене и пиене живеем!

Понякога имам чувството, че колкото по-малко знае човек, толкова по-добре е. Днес стана ясно, че за 56% от българите, вируса е просто грип. Оказва, че конспиративните теории удариха на камък – населението не ще да се редуцира, а и как да стане, като не вярва, че някакъв грип може да му причини нещо повече от кихане. А в каквото не вярваш, то няма как да те достигне. Едни не вярват, че земята е кръгла и организираха научен експеримент за да докажат твърдението си – цял живот са ни лъгали! Земята е плоска! Точка! Та и с вируса така.

В последните седмици смъртта я измерваме в някакви цифри, а не в съдби и човешки животи. Следим цифрите в новините, смъртта на другите, която е далече от нас. И дай Боже да си остане далече.

С годините са научих да бъда малко по-бавен. Малко по-спокоен и разсъждаващ. Свикнах да се облягам на факти, а не на „една жена ми каза“. Но това, което се случва днес обърква изначалното ми схващане за Homo sapiens. Не мисля, че днешната гледка в Ловеч, а вероятно и в цяла България покрива това понятие. Поне не и днес. И честно казано съм притеснен за града и страната ми.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!