BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Какво ли ни обединява и какво ли ни разделя нас хората?

Мила Йонкова, ПЕГ „Екзарх Йосиф I“

Какво ли ни обединява и какво ли ни разделя нас хората? Защо ли запълваме времето си с тревоги, съсредоточавайки се върху отрицателното, вместо да си спомняме радостта от сплотяването, единството и доверието? Къде изчезна тази връзка между хората, която ни правеше солидарни и задружни; която ни правеше общество? Безброй въпроси, чиито отговори някои от нас си мислим, че знаем, и въпреки това тези отговори винаги са неточни и неясни.

Заради забързаното си ежедневие и динамичния си живот, днес хората се стресират повече, започват да гледат мрачно на всичко и не се замислят върху важните въпроси. На нас проблемите винаги са ни в повече, отчаянието и разочарованието ни от всичко е вечно и това ни кара да гледаме на света от сложната му, грозна страна. Ставаме по-плахи, предпазливи и недоверчиви към хората. Личните ни комплекси започват да избиват наяве и ни правят надменни, егоистични и нечестни. Забравяме да обръщаме внимание на малките неща в живота, които ни правят щастливи.

Разделени сме и защото някои се мислят за по-велики отколкото са или за по-добри от другите.  Дали е защото са по-богати, по-образовани или по-висшестоящи, те вярват, че личните им блага винаги са по-важни от общите цели и идеали. Не могат да видят гледната точка на другите, отблъскват околните и се затварят в себе си.

Най-лошото качество в съвременния човек е алчността и лицемерието му. Той живее с цел да има изгода от всичко, което прави за другите. Не може да прави жертви, от които да не очаква нещо в замяна. В такъв тип хора ние няма да  намерим разбирателство, истинско съчувствие и подкрепа.

Всеки от нас трябва да се опитва да промени това. Трябва да припомняме на хората за истинността на този свят, за какво разкрива той, когато сме единни и искрени един към друг, и затова колко по-красив и пълноценен е животът, щом се обединяваме и разбираме.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!