«
»
BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кампания за активно приобщаване в системата на предучилищното образование се проведе ППМГ в Ловеч

Мотивационна кампания се проведе на 13 октомври 2021 г. в Профилирана природо-математическа гимназия в Ловеч. Кампанията е по проект „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“ (АПСПО).  Участваха родители на деца от уязвими групи и лидери в общността.

Проектът оказва педагогическа, психологическа и социална подкрепа за родители на деца от уязвими групи. Целта е да формира у тях мотивация за активно приобщаване на децата им в системата на предучилищното образование. Това се осъществява чрез дейността на помощник-възпитатели, образователни медиатори, на социални работници и други заинтересовани страни. Участват ромски лидери, представители на НПО, работещи в сферата на образователната интеграция и представители на ромската общност.

На участниците бяха раздадени помощни материали, пособия, помагала и др. Координатор на проекта е Светла Христова  – „Техническо и финансово изпълнение – РУО – Ловеч“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!