BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът Корнелия Маринова обясни защо няма коледен базар в Ловеч?

Защо няма коледен базар в Ловеч? Кметът на Ловеч Корнелия Маринова отговори на този въпрос пред местната телевизия „Зетра“:
„Има хора, които се страхуват и предпочитат да не участват в Коледен базар. Друга част обаче искат да има такъв. Аз гледам как върви заболеваемостта. Тя днес (20 септември – б. р.) на територията на област Ловеч е 550 на 100 000 за 14-дневен период. В последните дни ние запазваме една две единици отгоре надолу, но се движим около тази цифра, при 370 за област Ловеч. Това плато е един добър показател.
Не правим коледен базар точно по тази причина – желанието нашите съграждани да бъдат съхранени и да пазим дистанцията, която е нужна, да водим здравословен начин на живот и да намалим контактите, без да ограничим в крайна сметка живота ни. Междувременно нямаме и заявки от желаещи за организиране на коледен базар. И ако имаше, щяхме наистина да разсъждаваме много по-задълбочено върху тази тема.
Аз съм убедена, че ако положим още малко усилия в навечерието и на новия щам на корона-вируса, ще можем да стабилизираме до голяма степен ситуацията в Ловеч. Това е нещото, което считам, че е най-важно за хората от нашата община”, каза Маринова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!