BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Ловеч инспектира напредъка по строително-ремонтните дейности на два проекта

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова инспектира на 20 март напредъка по строително-ремонтните дейности на два проекта в града. След разговор с отговорниците бе установено, че дейностите се движат в график, даже малко по-бързо.

Първо бе посетен обекта за рехабилитация на Транспортния мост над р. Осъм към кв. „Вароша“. Само за пет дни строителите са премахнали асфалтовата покривка и бордюрите и продължават с другите дейности. Срокът е 90 дни, но е възможно да свършим по-рано, казаха работниците, които са от Ботевград.

Това е поредният проект на Община Ловеч, който подобрява градската инфраструктура. Стойността му е 732 174 лв. със ДДС. Изпълнител е фирма „МАРИДЕЛ 2012“ ЕООД.
Посетен бе и ремонта на ул. „Крайречна“ в Индустриалната зона, който започна в началото на март. Припомняме, че тук на практика няма улица, всичко се изгражда от нула. Изгражда се нова пътна настилка с асфалтобетон – две улични ленти, всяка с ширина по 4 метра, нови тротоари с асфалтово покритие, както и отводняване на уличното платно. Ще се изгради ново енергоспестяващо улично осветление. Ще се монтира нова вертикална сигнализация и положи нова хоризонтална маркировка. Срокът за изпълнение е 90 дни от старта. Новото платно е с дължина почти километър. Изпълнител е „Трейс Груп Холд“ АД.

Ремонтът стана възможен, след като в края на миналата година с ПМС бяха осигурени 1 500 000 лева за инфраструктура, като за „Крайречна“ са отделени 1 390 000 лева.

След това кметът Корнелия Маринова направи преглед на детски площадки и спортни съоръжения, ресторанти и кафенета с маси на открито, вендинг машини и заведения нон стоп, чиято дейност се ограничава със специална заповед. Нарушения не са констатирани.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!