BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова е внесла в Общинския съвет предложение за прекратяване дейността на „Общински пазари Ловеч“ ЕАД

Автор на колажа: Данчо Заверджиев

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова е внесла в Общинския съвет предложение за прекратяване дейността на „Общински пазари Ловеч“ ЕООД. Това съобщи за „Ловеч медия“ Данчо Заверджиев, медиатор и общински съветник /2015-2019/.

Според него, това означава единствено ликвидиране на общинското дружество.  Към момента няма коментар от страна на местната кметска администрация на така направеното изявление от обществения посредник №1 на региона.

Припомняме, че през август 2017 година кметът на Ловеч покани на консултативна среща общинските съветници от всички политически сили, представени в Общински съвет Ловеч, на която да се даде отговор за бъдещата правна форма на съществуване, респ. формата на управление, на единствените две търговските дружества, в които Община Ловеч е едноличен собственик на капитала – това са „ЕКО“ ЕАД и „Общински пазари“ ЕООД. Този тема бе обсъждана преди това в няколко последователни заседания на Общинския съвет, като въпросът за персоналния състав на управлението на тези дружества бе предмет дори на извънредно заседание на Общинския съвет. В резултат разглеждането бе отложено до приемане на правния статут, в който тези дружества ще продължат да съществуват.

Кметът на Община Ловеч даде да се разбере тогава, че най-правилното решение може да се стане след провеждане на консултации с общинските съветници, в чиято компетентност е окончателното произнасяне по темата, тъй като те представляват всички политически партии, намерили място в съвета.

Успешното развитие на дружествата може да се случи само на базата на постигнат широк консенсус, като бъдат преодолени всички тяснопартийни и  личностни пристрастия и се даде приоритет на интересите на гражданите, поясни пак тогава кметът на Ловеч.

През април м.г. в ловешкия парламент изпълнителния директор на „Общински пазари“ – Ловеч“ ЕООД Валентин Василев  отчете  счетоводна печалба през отчетния период 2018 г. в размер на девет хиляди лева, като даде да се разбере, че в предходните години дружеството е имало загуба. Предложението е тази печалба да бъде използвана за покриване на загубите от 2017 г.

Приходите от наем на търговски обекти през 2018 г. пък бяха 78 184 лв., това са от 21 обекта и 12 терени. Приходите от наеми на пазари – 51 169 лв. – 36% от общия обем.

Информацията бе приета  от местните депутати със 17 гласа „За“, два гласа „Против“ и четири гласа „Въздържал се“.

Източник: Новини Ловеч

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!