BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Община Ловеч забрани достъпа до детски и спортни площадки

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова забрани от 20.03.2020 г. достъпа до детски и спортни площадки, включително такива в дворовете на училища, детски ясли и градини. Забраната обхваща и спортни съоръжения – стадиони, игрища, фитнес уреди на открито и др. на територията на Община Ловеч. Отделни разпоредби има за масите на открито и да не се допускат в  помещения повече от двама възрастни.

Заповедта е на основание чл. 44, ал. 1, т. 1, т. 4 и т. 8 и ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, във връзка с чл. 63, ал. 4 и ал. 5 от Закона за здравето, Мерките във връзка с предотвратяването и ограничаването на разпространението на коронавирус в Община Ловеч, приети на заседание на общинския оперативен щаб на 09.03.2020 г., т. 4 и т. 5 от заповед № РД-01-124/13.03.2020  г., доп. със заповед № РД-01-139/19.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването.

Ето и самата заповед:

 НАРЕЖДАМ:

  1. Забранявам достъпа до детски и спортни площадки (включително такива в дворовете на училища, детски ясли и градини) и спортни съоръжения – стадиони, игрища, фитнес уреди на открито и др. на територията на Община Ловеч.
  2. В административните сгради в населените места на общината, в които се извършват административни услуги, както и в сгради, в които има клонове на пощи и здравни кабинети да не се допускат в помещенията повече от две лица над 60 годишна възраст, а на прилежащите открити площи да бъде указана необходимостта от спазване на дистанция 1-1,5 метра между лицата.
  3. Собствениците на ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и други търговски обекти и вендинг-автомати, които имат разположени маси и столове на открито, в срок до 21.03.2020 г. да приберат същите в складови помещения.

Заповедта да се оповести на гражданите на Община Ловеч чрез интернет страницата на общината и чрез кметовете и кметските наместници в населените места на общината.

Заповедта да се връчи на началника на РУ-Ловеч на МВР и на началник на отдел „Контрол и сигурност“, за упражняване на контрол по т. 1.

Заповедта да се изпрати на кметовете на кметства и кметските наместници за оповестяване на мерките на населението и да бъдат информирани пощенските служители за спазване на указанията.

Собствениците на ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и други търговски обекти, които имат разположени маси и столове на открито да бъдат уведомени срещу подпис.

КОРНЕЛИЯ МАРИНОВА

Кмет на Община Ловеч

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!