BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ловчанлия е с осъдителна присъда по обвинение на Районна прокуратура – Троян

По обвинение на Районна прокуратура – Троян осъдиха мъж за държане на боеприпаси. М. Х. е признат за виновен за това, че на 17.09.2016 г. в гр. Ловеч, в жилището си, държал боеприпаси за огнестрелни оръжия  по смисъла на чл. 7, ал.1 от ЗОББВВПИ – 89 бр. бойни патрони калибър 9 х 18 мм./Makarov/, българско производство и 1 брой патрон с периферно възпламеняване калибър 22 WMR /22 Magnum/, чешко производство, предназначени за стрелба с огнестрелни оръжия от съответния калибър, без да има за това надлежно разрешение, което се изисква по силата на чл. 56, ал.1 във вр. с чл. 50, ал.3 във вр. с ал.1 от ЗОБВВПИ – престъпление по чл. 339, ал.1 от НК.

След разглеждане на делото, първоинстанционният съд постанови осъдителна присъда, с която подсъдимият е признат за виновен по обвинението, за което е предаден на съд, като му е наложено наказание лишаване от свобода в размер на две години, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от  четири години, при условията на чл. 66, ал.1 от НК.

Присъдата на първоинстанционния съд подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Ловеч.

Източник: Новини Ловеч

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!