BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Модерна електрохидравличната операционна маса е поредното дарение на ловешкия бизнес за Болницата

Дариха нова операционна маса за ловешката многопрофилна болница „Проф. д-р Параскев Стоянов“. Дарението пристигна на 5 юни 2020 г. и е на стойност 26 100 лева с ДДС, съобщи изпълнителният директор на болницата д-р Румяна Нановска. Всички присъстващи лекари и медицински служители сърдечно благодариха за новата придобивка.

Медицинската апаратура отива в Ортопедотравматологичното отделение с началник д-р Георги Генов. Това е модерна електрохидравличната операционна маса с много функции, подходяща за ендоскопска и обща хирургия, гипскология, урология и ортопедия.

Новата операционна маса е част от техниката и консумативите, които се доставят с дарените 267 300 лв. Както сме писали, сумата бе събрана за периода от 26.03 -06.04.2020 год. от група дарители от цялата Ловешка област. В групата влизат 21 фирми от Ловеч, три фирми от Троян, две фирми от Летница, една фирма от Тетевен и три физически лица, в това число и служители на окръжна институция. Голямата част от дарителите изрично са пожелали анонимност, съобщиха от болницата.

Със събраната сума бяха договорени, авансирани или заплатени медицински консумативи и оборудване, чието право на ползване безвъзмездно, безусловно и безсрочно е отстъпено на МБАЛ Ловеч.

Ръководството на Община Ловеч сърдечно благодари на всички дарители – от най-крупните фирми до последния гражданин, които са отделиха средства за борба с коронавируса. Така бизнесът показа, че има голямо сърце и прави всичко възможно да осигури живoтocпacявaщ буфер за непредвидени ситуации. Така се осигуряват условия за нормална и безопасна работа в отделенията.

„Даренията са изключително нaврeмeннa пoмoщ, особено като знаем, че тaзи инициaтивa води след себе си и ощe дaритeли. Този жест на солидарност за нас е изключително важен, защото разширява границите на човечността, счита кметът Корнелия Маринова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!