BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 300 кг. тютюн, дизелово гориво в туби и етилов алкохол са установени при две акции на полицията и Митница-Свищов

Над 300 кг. тютюн е иззет при операция на сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОД МВР-Ловеч, насочена срещу разпространението на акцизни стоки без бандерол.

На 22 април полицейските служители са извършили проверка в местността „Музговото“, в землището на Ловеч, където на място в момент на на преработка /запарване и нарязване/ на тютюн са установили две лица от с. Буковлък, на възраст 35 и 18 години.

В хода на последвалите процесуално-следствени действия са намерени и иззети 220 кг. нарязан /готов за продажба/ тютюн, 181 кг. тютюн във вид на листа подготвен за запарване и рязане, машина за рязане на тютюн тип шредер, 4 газови горелки, 3 бутилки пропан бутан и електронна везна. По случая е образувано досъдебно производство, а двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

На 22 април при съвместна операция на служители от сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОД МВР-Ловеч и представители на Митница-Свищов, в помещение в града стопанисвано от фирма, са установени 26 пластмасови туби с обща вместимост около 423 литра, с течност наподобяваща дизелово гориво. Тубите са били без необходимите документи за произход. В помещението служителите на ОД МВР-Ловеч са се натъкнали и на 6 туби, с обща вместимост около 63 литра, пълни с течност наподобяваща етилов алкохол. По тях също е липсвал български акцизен бандерол. Установените на място количества са иззети от служителите на Митница-Свищов, изготвен е констативен протокол и предстои съставяне на АУАН на управителя на обекта.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!