BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Най-ниска е безработицата през септември в община Троян – 3,6 %, и община Ловеч – 3,8 на сто, а най-висока в община Угърчин – 21,2 %, и Ябланица – 22,9 %

Равнището на безработицата в област Ловеч е 7,2 %, показват данните на Регионалната служба по заетостта, съобщени днес от директора й Цецко Ангелов на заседанието на областния съвет по тристранно сътрудничество. Това е с 2,5 процентни пункта над равнището за страната. Най-ниска е безработицата през септември в община Троян – 3,6 %, и община Ловеч – 3,8 на сто, а най-висока в община Угърчин – 21,2 %, и Ябланица – 22,9 %. В Априлци безработицата е 4 %, в Тетевен – 10,5 %, Летница – 12,3 %, и Луковит – 15,9 %.

Данните за деветмесечието показват тенденция на спад на безработицата, като броят на безработните от началото на годината в област Ловеч намалява с близо 1500 лица, а на равнището на безработицата с 2,7 процентни пункта. Към 30 септември регистрираните безработни в четирите бюра по труда в областта са 4017, най-много са в бюрото в Тетевен – 1286, и Луковит – 1175.

Входящият поток новорегистрирани безработни за областта от началото на годината обхваща 4326 лица.

Дирекция „Регионална служба по заетостта“ – Ловеч, като териториално поделение към Главна дирекция „Услуги по заетостта“ на Агенцията по заетостта, координира, анализира, подпомага и обобщава дейността на 14 дирекции „Бюро по труда“, обслужващи населението на областите Ловеч, Велико Търново, Габрово и Плевен.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!