BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Незаконните погребения край София ни подсещат за Ловеч

Има ли връзка между нашумелите днес незаконни погребения край София и неотдавнашните „шумни“ протести на погребалните агенции в Ловеч? На пръв поглед – не!
В София – прокуратурата поиска постоянен арест за 51-годишния Георги Енев, заподозрян за извършването на измамата със седем (засега!) нерегламентирани погребения.
protest2-1

В Ловеч – след двумесечни разнасяния на ковчези от частните погребални агенции, отвратително грозни сцени с памперси, блокирани пътища и обвинения към общината за монопол в дейността и измами, до днес – нищо! Нулев резултат от протеста. Няма оставки, няма предписания.
По време на въпросното ловешко интернет-шоу мнозина тържествуваха – мачкай ги! Това беше чист виртуален протест на хора на две ракии. На практика на площада протестът бе подкрепен само от роднини.

protest2
Повечето граждани се вслушаха в аргументите на местната власт – нужен е регистър на погребенията, не може да се влиза в общинските погребални паркове без съответните документи и т.н.
Забележете: До днес нито едно от хвърлените обвинения не бе потвърдено от сезираните контролни институции. Нито едно!
И защо беше този „платен“ цирк в Ловеч! Беше грозна борба за трупове с непозволени средства, опакована като „граждански“ протест! Досещаме се, че има стройна система за информация кой кога се „чака“ и агенциите се борят за всяко погребение! Но защо частните погребални агенции не иска да спазват наредбите в тази сфера?
Защото не им изнасят… „Лош закон, но закон“, казват обаче древните. Eдинственото изискване е всички да спазват наредбите.
Впрочем, всяка наредба може да се промени от Общинския съвет, но не чрез хулигански натиск. И чест прави на всички общински съветници в Ловеч, че не обърнаха никакво внимание на врявата.
Днес шумим за нелегални погребения! Това ли чакаме? За да има ред, затова големите врати на гробищните паркове в община Ловеч бяха заключени, за да се влиза само регламентирано. Да знае какви погребение се извършват. А не, както твърдят, за да не влизали близките.

А за да не се влиза незаконно!

НГ

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!