BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обществено-консултативният съвет за училищни политики към областния управител избра ръководство

На заседание днес Обществено-консултативният съвет за училищни политики към областния управител избра свое ръководство. Председател е инициаторът за създаването му Йохан Георгиев, председател на ученическия съвет в СУ „Георги Бенковски“ – Тетевен. Зам.-председатели са Анна Бешировска от ППМГ – Ловеч, и Дамян Вахнянски от СУ „Васил Левски“ – с. Черни Осъм, и секретар Калоян Янков от СУ „Васил Левски“ – Априлци.

Обществено-консултативният съвет бе учреден през октомври от представители на ученическите съвети в осем средни училища в област Ловеч – СУ „Васил Левски“ – Априлци, ППМГ – Ловеч, ПЕГ „Екзарх Йосиф І“ – Ловеч, НПГГСД „Сава Младенов“ – Тетевен, НУПИ „Проф. Венко Колев“ – Троян, СУ „Васил Левски“ – Троян, СУ „Васил Левски“ – с. Черни Осъм, и СУ „Васил Левски“ – Ябланица. По-късно към инициативата се присъедини и НПГВМ „Проф. Димитър Димов“ – Ловеч.

На заседанието днес младите хора утвърдиха и правилника за дейността на съвета. Той е независима доброволна организация, демократична, нерелигиозна и политически независима. Обединение е на ученическите съвети от училищата в областта и представителен орган на учениците. Изграждането му е отговор на нуждата от обединяване, демократизиране и уреждане на отношенията между представителите на училищата – председатели на ученически съвети, за осъществяване на взаимодействие между тях и публичната власт, както и за ефективно решаване на младежките политики.

В Обществено-консултативния съвет за училищни политики членуват по двама представители от ученическите съвети в училищата в област Ловеч, упълномощени от съответното училище. Асоциирани членове са двама представители на областната администрация, един представител на Районното управление по образованието и един педагогически специалист от всяко училище.

Днес бе приет и планът за дейността на съвета през учебната 2022/2023 г. Сред тях са изработване на видеопослание по случай коледно-новогодишните празници и организиране на великденски базар с благотворителна кауза, провеждане на ученически обмен, обучение по работа в екип и комуникация с практически занятия, провеждане на Ден на отворените врати в областната администрация и Ден на спорта.

Мандатът на обществено-консултативния съвет по училищни политики към областния управител е една година. Член може да бъде всеки ученически съвет в училищата от област Ловеч.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!