BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Ловеч: Без вандалщини, свързани с третирането на старите дрехи и обувки

Община Ловеч се обръща към гражданите с призив да засилят своето внимание и да не допускат прояви на вандалщини, свързани с третирането на старите дрехи и обувки.

Както знаете, фирмата „М-текс рециклиране на текстил и обувки“ ООД постави из града контейнери за събиране на неупотребяван текстил и обувки. Това е част от нашата обща политика за  разделно събиране на отпадъци в  цветни контейнери. За жалост напоследък се наблюдава лоша практика. С настъпване на зимния период нараснаха набезите върху контейнерите – деца влизат вътре и изхвърлят навън събраните дрехи и обувки. След това определени групи граждани изгарят отпадъците с цел отопление.

Тази практика трябва да се преустанови. Защото има вредно въздействие върху околната среда и здравето на хората. Освен това е в разрез с културата, която се опитваме да изградим като практика в обществото и отношение към природата. Считаме, че заедно с другите отговорни институции на града ще вземем необходимите мерки за предотвратяване на тези неприятни посегателства.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!