BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Ловеч отличена като утвърдена културно-историческа дестинация

Община Ловеч бе удостоена с отличие в категорията „Утвърдена културно-историческа дестинация за 2021 г.“ по време на тържество, организирано от медийна компания „К и П Адвъртайзинг”, издател на списание „Дестинация България“. Наградата бе връчена днес на кмета Корнелия Маринова, която, приемайки я, каза:
„За да говорим за утвърдена културно-историческа дестинация, трябва да благодарим на предшествениците. Ще се върна на Феликс Каниц, който още през 18 век описва забележителностите и красотите на града. Ловеч има върхове, има и дълбочини. Той е град надлъж и нашир. Надлъж е разположен по поречието на река Осъм. Нашир е в географския център на България. Революционна столица на Апостола, с най-високия в страната негов паметник, до Ловешката средновековна крепост. А нашата Деветашка пещера е сред най-големите пещери у нас. Вашето списание ни прави популярни и сме признателни за вашия труд. Сърдечно ви благодарим“.
Отличия бяха връчени на общини, мениджъри, инвеститори, обекти и услуги с добри практики, допринесли за развитието, припознаването и утвърждаването на България като целогодишна туристическа дестинация. Критериите за номинациите са постигнати високи резултати в туризма, устойчивост и разширяване на пазарното присъствие, прилагане на добри практики, професионален мениджмънт, иновации.
Награждаването стана на 29 септември 2021 г. в Балната зала на Национална галерия – Двореца, София, и е по повод Световния ден на туризма – 27 септември. Събитието се проведе при спазване на всички епидемични изисквания.
Кметът Корнелия Маринова бе придружена и от заместник-кмета Венцислав Христов. По-рано същия ден двамата участваха в мероприятие на фондация „Америка за България“ за публично представяне на резултати от независим граждански мониторинг.
Община Ловеч, пресцентър
29.09.2021 г.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!