BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Ловеч придобива безвъзмездно нов имот за стопанисване

Община Ловеч придобива безвъзмездно нов имот за стопанисване след решение от 21. 04.2021 г. на Министерския съвет (в оставка). Става дума за самостоятелни обекти със съответните идентификатори в сградата на „Статистически изследвания – Ловеч“ на ул.“Съйко Съев“ № 56. По-точно това са трети, четвърти и пети етаж, които са с отпаднала нужда от ползване. Първи и втори етаж са на Община Ловеч.
Обектите са за изпълнение на дейностите по предоставяне на социални услуги за възрастни хора.
Процедурата стартира с Решение №252/ 26 ноември 2020 на Общинския съвет в Ловеч, което бе гласувано с 25 гласа „За“, без „Против“ и без „Въздържал се“. Мотивираното искане е на кмета Корнелия Маринова, в него се сочи целесъобразността на придобиването “за дългосрочна грижа и оптимизиране предоставянето на социални услуги в подходяща инфраструктура за възрастни хора. Предложението е в унисон с Националната стратегия за дългосрочна грижа, държавната и местна политика за деинституционализация на възрастните хора и във връзка с повишаване на търсенето на дългосрочни грижи сред възрастните хора в контекста на негативните процеси, свързани с демографското застаряване на населението. Цели се подобряване качеството на живот на ползватели на резидентни социални услуги, създаване на условия за достъпност, гражданско участие, междусекторно взаимодействие, минимално ограничаване на личната свобода на лицата и пълноценен живот на потребители. Характеристиката на сградата създават подходящи условия, удобна и достъпна жизнена среда в непосредствена близост до обществени учреждения, болнични заведения и други възможности за социални включване.“
Решението на МС обявява въпросните имоти за частна държавна собственост, прехвърля безвъзмездно на Община Ловеч правото на собственост, а кметът на общината трябва да състави актове за публична общинска собственост на имотите.
По повод придобиването на новия имот кметът Корнелия Маринова благодари на правителството в оставка за проявеното разбиране, като припомни, че държавата досега винаги се е отзовавала при необходимост.

Община Ловеч, пресцентър
21.04.2021 г.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!