BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Ловеч с опровержение на ширеща се във Фейсбук фалшива новина „пръскане с хеликоптери“

Община Ловеч не предвижда никакви мероприятия по въздух във вечерните часове на 21 март, събота, свързани със заразата от коронавирус
. В разпространената във фейсбук информация не е посочен никакъв достоверен източник и всеки потребител може сам да си направи извод.
До 5 години може да лежи в затвора всеки, който разпространи фалшиви новини за короновируса. Това предвижда приетият на първо четене законопроект „За мерките по време на извънредното положение, обявено с решение от 13 март 2020 г. на Народното събрание“.
Промяна на законодателство е по отношение на фалшивите новини, с които се всява паника по време на пандемията. Този, който разпространява невярна информация за заразителна болест, ще се наказва с до 3 години затвор и до 10 000 лв. глоба. Ако обаче се прецени, че вредните последици са значителни, наказанието скача на 5 години, а глобата – на до 50 000 лв.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!