BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общинските съветници в Ловеч приеха проектно предложение за външно изкуствено осветление в Ловеч и в с. Дойренци

Общинските съветници в Ловеч приеха проектното предложение за външно изкуствено осветление в Ловеч и в с. Дойренци, съобщават от ОбС. Това стана на шестото извънредно заседание на Общинския съвет на 18 март 2020 г. вечерта. Гласуването показа 26 гласа „За“, без гласове „Против“ и четири гласа „Въздържал се“.

Дневният ред имаше само една точка – предложението относно кандидатстване с проектно предложение „Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура – системи за външно изкуствено осветление в гр. Ловеч и в с. Дойренци, Община Ловеч“. Гласуването бе наложително, тъй като срокът за кандидатстване изтича.

Проектът бе представен от директора на Дирекция „Проекти, програми и инвестиции“ Мариета Бахова. Той е по Програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“, финансирането е от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

Процедурата цели да повиши енергийната ефективност чрез технологично обновление и модернизиране на системите за външно изкуствено осветление и да подобри условията на живот на населението.

Партньор на общината е MPEnergi AS, Кралство Норвегия. Компанията има повече от 23 години опит в областта на възобновяемата енергия и енергийната ефективност на сгради, инсталации и съоръжения, строителството на централно отопление, GPS системи.

Минималният размер на индивидуалната безвъзмездна финансова помощ е 200 000 евро (391 166 лева), а максималният е 600 000 евро (1 173 498 лева). Съобщеният сега бюджет на проекта е 1 172 000 лв. В хода на разискванията стана ясно, че в Ловеч проектът не обхваща Централна градска част и кв. „Червен бряг“, които бяха обновени по-рано.

Централата ще бъде разположена на плоския покрив на работилницата в бившата Професионална гимназия по строителство и техника в ЖК „Здравец“, гр. Ловеч, на площ до 1160 кв.м.

Продължителността на изпълнение на проекта е 18 месеца, считано от датата на влизане в сила на договора за предоставяне на БФП.

На края на сесията общинският съветник Младен Близнаков почерпи с бонбони своите колеги поради навършен юбилей – да е жив е здрав!

Заседанието ще се запомни с още нещо – повечето от присъстващите 32 общински съветници бяха взели предварителни мерки във връзка с въведените противоепидемични мерки. Те дойдоха със свои маски, ръкавици и дезинфектанти. Освен това на новите им места (разместени шахматно) също имаше маски и ръкавици. Сесията се проведе без външни лица заради засиления санитарен контрол. Както е известно, противоепидемични мерки са взети за цялата сграда на Община Ловеч.

Сподели с:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!