BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общинският духов оркестър в Ловеч изнесе концерт на открито по повод Световния ден на музиката

Концерт по повод Световния ден на музиката изнесе Общинският духов оркестър в Ловеч на 1 октомври пред Ловчанското читалище „Наука – 1870 г.“ Оркестрантите с ръководител и диригент Тотко Рогашки зарадваха публиката с творби от различни жанрове – фолклор, джаз, забавна и филмова музика. С този концерт оркестърът поздрави и възрастните хора, които също имат празник на 1 октомври.

Подвластни на магията на нотите, публиката се наслаждаваше на майсторските изпълнения, някои танцуваха, а други се пробваха в ново амплоа. Малката Йоана например реши да се прояви като диригент и успешно помагаше на маестрото.
Тотко Рогашки ръководи духовия оркестър и мажоретките към него от четири години. През този период колективът се обнови с млади музиканти и разшири репертоара си. Оркестърът участва и в два български филма –„Не влизай в пререкание с персонала на банята“ и „Моторът“, като последният сега се прожектира в Ловеч.

Оркестърът ще продължи да изнася концерти на открито всяка сряда на обед, като ще се съобразя в метеорологичните условия, съобщи Тотко Рогашки.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!