BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общо 185 са вече случаите на Covid-19 в страната. Новозаразените са 11

Снимка: NOVA

Към днешния ден в София има 11 новозаразени. 8 във ВМА са потвърдени, а 3 в националната. От Стара Загора 1, от Карлово от инфекциозното отделение и в Бургас 2 нови случая, каза Венцислав Мутафчийски.

По думите на генерала, пикът на разпространение в страната ще бъде скоро.
Математическите анализи, които се правят при нас, а и в БАН, показват, че се намираме още в дъното на изкачване. Групата математици от БАН работят с техни колеги от Виржиния в САЩ. Най-вероятно пикът ще дойде до 2-3 седмици.
Здравите хора, които носят маски получават едно фалшиво успокоението, че се предпазват. На възрастните хора, ако им дадем маски и ги пуснем навън, означава, че ги обричаме на смърт, каза ген. Мутафчийски. Ограничаването на придвижване от градовете, дезинфекцията, са чудесни мерки.
Тази превантивна мярка цели да спре разпространението. Много хора не знаят, че вероятно са разпространители. Това е и целта на мерките, да се ограничи разпространението.
Всички лекари трябва да работят със защитни костюми, като спазват определените протоколи за работа в тези условия.
По повод пръскането от самолет в Карнобат, ген. Мутафчийски заяви, че това не е ефективно. Не можехме да допуснем, че изобщо това може да се прави. Да сте видели в Китай или някъде да се случва подобно нещо? Изобщо не можехме да допуснем. Мислихме, че пръскат за комари.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!