BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отлично представяне на ученици на ловешката езикова гимназия в турнир по дебати на немски език

Убедителен успех постигнаха ученици на Ловешката езикова гимназия в дебатите на немски език. На 21.04. 2021 г. учениците от ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ Ванеса Пашова от 11 А и Цветомил Рабаджиев от 11 Б взеха участие в първия полуфинал на тазгодишния турнир по дебати на немски език за България, който се проведе онлайн. С тяхното достойно представяне те за поредна година доказаха, че гимназията има вече традиции в успешната подготовка на това не лесно състезание. Две години поред (2018 и 2019) училището е и домакин на регионалния кръг.

Цветомил Рабаджиев се класира за регионалния финал за Западна България, където заедно с още 3 ученици от София, Перник и Благоевград, дебатира по темата „Трябва ли младежите в България да имат право да гласуват при навършени 16 години?“

Цветомил беше избран сред 8-те най-добри от цяла България, които ще се състезават в София през юни на националния полуфинал. Треньор на нашите ученици е Ева Цик, учител от Германия в гимназията, която вече 6 години помага всеотдайно при всички изяви на немски език и допринесе много за затвърждаването на ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч като водещ езиков център по немски език в страната.

Проектът за международни младежки дебати на немски език се финансира от Германия и се провежда в 12 европейски държави от Централна и Източна Европа. Дебатите се организират на училищен, регионален, национален кръг и завършват с международен финал.

Целта на проекта е да подтикне младите хора в Европа, изучаващи немски език на ниво В2/С1, към критично отношение по важни и актуални теми за училището и обществото, да подобри техните умения за аргументация и за свободно изразяване, да подпомогне изграждането на мислещи и толерантни към чуждото мнение личности.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!