BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отпускат нови 1 213 789 лв. за реконструкция на ВиК мрежата в ловешкия квартал „Младост“

tr 1Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и Дария Иванова, началник отдел „Счетоводен“, подписаха на 25 октомври 2022 г. споразумение в МРРБ относно предоставяне на трансфер на общината в размер от 1 213 789 лв.
Парите са от предвидените капиталови средства на министерството, документът е подписан и от министър Иван Шишков. Средствата са предназначени за обект „Реконструкция на ВиК мрежата в Община Ловеч“, обособена позиция №1 „Реконструкция на ВиК мрежа ж. к. „Младост“ – водопровод.
„Трансферът, който идва в срок от десет дни, дава възможност да се дофинансира започналата реконструкция на ж.к. „Младост“, уточни Корнелия Маринова.
Припомняме, че ремонтът в най-големия квартал на града тръгна в края на лятото на 2020 г. Старата водопроводна мрежа в квартала беше около 8,8 км. Обособената територия на квартала се нуждаеше от ремонт и доизграждане на някои участъци, като общата дължина на водопроводната мрежа да достигне 11,6 км.
В момента се ремонтират онези улици, по които ВиК мрежата вече е подменена. По тях се работи със средства от капиталовата програма на Община Ловеч.

Община Ловеч, пресцентър
25.10.2022 г.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!