BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Парично дарение на стойност 25 200 лв предостави на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ Българската банка за развитие

Парично дарение на стойност 25 200 лв предостави на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ Българската банка за развитие, съобщават от Областна администрация в Ловеч. Тези дни пристигат и дарения на лични предпазни средства – маски, гащеризони, ръкавици, халати. Българският лекарски съюз, дружеството по офталмология и организацията на евреите „Шалом“ предоставях хранителни продукти за семействата на медиците, които работят пряко с доказани случаи на COVID19 в лечебното заведение.

Това докладва на областния управител Ваня Събчева директорът д-р Румяна Нановска. В нарочно писмо до всички дарители тя изказва благодарността на екипа на Ловешката държавна болница и на всички жители на областта. В него се казва: Вашата доброта и загриженост създават у нас самочувствието, че не сме сами в битката с тази коварна, агресивна невидима зараза COVID 19. Дълбоко вярваме, че отговорното поведение на обществото ще допринесе за по-бързо справяне с трудностите, които причини заболяването за всички, но най-вече ще спаси човешки животи – най-важният капитал на държавата ни! Като Ви благодаря още веднъж с цялото си сърце, оставам с вярата, че всяка трудност има и положителни страни – дава ни безценен опит, учи ни на смирение, засилва вярата ни, връща ни към семейството и най-близките ни. Пожелавам на Вас и екипа Ви здраве! Пазете се!“.

Д-р Румяна Нановска, която е инфекционистг, е карантинирана в инфекциозно отделение на МБАЛ – Ловеч, където лекува и единствения засега констатиран пациент с коронавирус. Тя се чувства добре и няма никаква симптоматика и продължава да изпълнява задълженията си.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!