BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Поредна инициатива на Сдружение „Бъдеще за Ловеч” с председател Радина Банкова към МБАЛ „Проф. Д-р Параскев Стоянов“

Всяка година на 21 януари отбелязваме Денят на родилната помощ –  професионалният празник на акушерките и акушер-гинеколозите. На него почитаме тези, благодарение на които всеки един от нас е поел първа глътка въздух. Днешният празник, който по стар стил наричаме Бабинден, е един от големите народни женски празници.

По случай професионалния празника на акушер-гинеколозите и акушерките Сдружение „БЪДЕЩЕ ЗА ЛОВЕЧ”, като независима доброволна организация на съмишленици, обединяващо на доброволни начала всички, които искат да работят полза на гр. Ловеч и неговите граждани, изказваме най- сърдечни поздрави към медицинските работници – лекари, медицински сестри и акушерки. Хората, които се грижат денонощно за здравето и безопасността на родилките и новородените деца, както и на всички медицински специалисти в нашата болница.

На среща днес 21 януари с ръководството на МБАЛ „Проф. Парашкев Стоянов” членовете на Сдружението предоставиха като дарение над 150 комплекта висококачествено специализирано медицинско облекло на стойност 3000,00 лева и ваучер на стойност 300,00 лева за закупуване на необходими за работата на медиците консумативи.

Водени от своя морален дълг, считаме за важно да подкрепим медиците и всички специалисти, които работят там въпреки дългогодишните тежки условия на финансов дефицит и ежедневни несгоди.

Изразяваме нашата съпричастност  и благодарност за труда, който персонала на нашата болница полага денонощно. Разбираме трудностите породени от липсата на кадри и в някои отделения недобрите условията на труд.

Съществуващите и все по-задълбочаващи се през последните години проблеми в работата на многопрофилната болница за активно лечение „Проф. Параскев Стоянов” – град Ловеч са известни на всички и доведоха до твърде противоречиво отношение на гражданството към лечебното заведение, въпреки за пример изключителния професионализъм на лекарите от отделенията като акушеро-гинекология и неонатолгия, които са оборудвани и реновирани съгласно съвременните изисквания.

Считаме, че е крайно наложително всички структури в  община Ловеч заедно с ръководството на болницата, незабавно да инициират професионален дебат и да започнат работа по разработване на дългосрочна програма за развитие, която да бъде приета след широк обществен дебат, гарантиращ устойчивост на нейната бъдеща реализация.

Устойчивото развитие на нашата болница е от съществено значение за всеки един от нас и в този процес участваме всички. По наше мнение е дошло време всички заедно да осъзнаем своята отговрност и да сключим „общестен договор” за съвместни действия към реформа, защото оцеляването на болницата е част от оцеляването на града и неговите жители.

Като хора от бизнеса, се обръщаме към всички медицински специалисти, за да изкажем и за в бъдеще своята готовност да подкрепяме всички техни разумни инициативи. Готови сме да работим за тях, като окажем съдействие както с икономическа експертиза, така и с помощ в разработването на важни стратегически документи – стратегия за развитие и бизнес-планове, за набиране на средства за стипендианти и специализанти в лечебното заведение. Това разбира се е възможно само, ако медицинската общност приеме и подкрепи действия в посока промяна на сегашната ситуация. Убедени сме, че заедно можем да създадем по-добро бъдеще за Ловеч.

Днешният ден – 21 януари е известен още и като Международен ден на прегръдката, като символ на доверие и приятелство. Доверието се изгражда чрез съвместна работа и желание за взаимодействие.

Честит празник!

Източник: Новини Ловеч

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!