BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Приеха с голямо мнозинство отчет по капиталовата програма на Община Ловеч

На общинските съветници беше предоставен пълен списък с обектите и отчет по капиталовата програма на Община Ловеч към 28.09.2021 г. Представената справка бе приета за сведение с 28 гласа „За“ и по един глас „Против“ и „Въздържал се“.
От целева субсидия, със собствени средства на общината и други външни източници капиталовите разходи общо възлизат на 26 337 208 лева. Информацията бе представена по предложение на групата съветници на БСП и бе включена като точка в дневния ред на редовното заседание на Общински съвет-Ловеч на 30 септемри 2021 г.
Кметът Корнелия Маринова коментира от трибуната на Общинския съвет:
„От справката се вижда целенасочената работа на общината и фирмите („Трейс Груп Холд“ АД и „Гандър“ ЕООД), които сме наели с договор, с определен бюджет и период от време. Всички средства от бюджета за 2020 г., които останаха нереализирани поради ковид обстановката, бяха добавени в бюджетната 2021 г. Има населени места, които имат над 70 000 лева в сметката си. Няма място в общината, което да е лишено дори от една стотинка от полагаемото му се за местната инфраструктура. Искам да обърна внимание на капиталовата програма. В списъка има 99 позиции, 15 от тях са с външно финансиране и то се очаква, има още 84 позиции. От тях 45 са изпълнени, осем са възложени и предстои финализиране и разплащане, имаме сключен договор по кредита за РИМ. До края на годината подготвяме обществена поръчка за изготвяне на ПУП-ове. 26 обекта е изпълнила фирмата „Гандър“ ЕООД, това е високото строителство. Има обекти, които правихме по спешност, като покрива на Покрития мост и импрегниране на неговата дървена обвивка, като Детска млечна кухня и други. Имате пълна яснота по тази дейност.“
Свършената работа бе призната и от страна на опозицията, общинският съветник Минчо Казанджиев коментира: „Когато се работи, не може да се каже нищо лошо“.

Община Ловеч, пресцентър
30.09.2021 г.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!