BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Приходите на Община Ловеч са с 1,3 милиона по-малко в сравнение с предходната година

Даниела Балабанова, БТА

Приходите на Община Ловеч са с над 1,3 милиона лева по-малко от началото на годината в сравнение със същия период на 2019 г. Причината е кризата с COVID-19, въведеното извънредно положение и наложените ограничения, съобщи кметът на общината Корнелия Маринова.
По думите й постъпленията от имуществените данъци са със 17 процента по-малко, което е близо 400 хиляди лева, спрямо първите четири месеца на миналата година.
По отношение на неданъчните приходи сумата е още по-голяма – 917 хиляди лева. “На практика това означава, че сме изпълнили 31 процента от заложеното по план, при 42,5 процента за същия период на миналата година”, добави кметът.
Тя посочи още, че не могат да се генерират например приходи от туризма, който за Ловеч е важен отрасъл. От друга страна, са предвидени мерки за облекчаване ситуацията на бизнеса.
По думите на Маринова засега не се предвижда съкращаване на служители от администрацията, но се обмисля оптимизиране на числеността на тези, които придобиват право за пенсиониране. На тяхно място няма да бъдат назначавани нови лица.
Кметът на Ловеч каза още, че за компенсиране на намалелите приходи ща се наложи тегленето на кредит. “Ситуацията налага да се потърси такъв допълнителен ресурс. Сумата, която ще бъде необходима, за да покрие дейностите на Общината, ще е около 2 милиона лева”, заяви Корнелия Маринова и добави, че се предвижда и актуализация на общинския бюджет.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!