BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пълно мълчание за случващото се в ловешката болница. Има ли смяна на управата? Изтеглени ли са вече 14-те милиона заем?

Павлин Иванов

Днес в Народното събрание Корнелия Нинова заяви, че тайно са сменени ръководствата на 65 болници, докато депутатите се колебаят за мораториума върху действията на МС. Една от посочените от нея болници е МБАЛ „Проф. Параскев Стоянов“.

Към този момент, в нито един официален източник няма данни за такава промяна. Нито представител на държавата, нито представител на Община Ловеч, като втори по-големина акционер са излезли с изявление.

Ако изнесеното от лидера на БСП е вярно и висшите мениджъри са сменени, някой би трябвало да да съобщи. Ако изнесеното не е вярно, някой представител на държавата, управлението на МБАЛ „Проф. Параскев Стоянов“ или някой от акционерите трябва да опровергае информацията.

Но тайните свързани с ловешката болница не само в назначенията.

Днес „Ловеч днес“ входира заявление по Закона за достъп до обществена информация за протоколите от две Общи събрания на ловешката болница. В Търговския регистър има обявени покани за свикване на Общо събрание. Едното е обявено на 09.02.2021 г, с дата на провеждане 12.03.2021 г. , другото е от миналата година и обявено в регистъра на 25.10.2020г., с дата на провеждане 25.11.2020 г.

Важен момент е проекто-дневния ред на Общото събрание от края на миналата година, в който е записано, че ловешката болница иска разрешение от акционерите да тегли заем от 13 920 694 лв.

Към този момент, протоколи от Общите събрания не са публикувани никъде и няма официална информация изтеглен ли е подобен заем.

Ловешката болница от поне 10 години е във фокуса на общественото внимание с действията и бездействията на мениджърите си, липсата на персонал, обоснованите съмнения за източване.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!