BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първа възможност за младежи от Троян да се включат в инициатива на Мрежата на балканските градове В40

Девет младежи от  град Троян  ще се включат в среща под мотото „Младите Заедно За По-Добро Бъдеще“ на Мрежа на балканските градове В40 в периода 23 – 28 август 2022 г. в град Истанбул. Припомняме, че Троян стана член на мрежата В40 на 28 юни, когато кметът на Троян Донка Михайлова и кметът на Истанбул Екрем Имамоглу подписаха споразумение за присъединяване на града ни. Тогава г-н Имамоглу каза, че започваме нов процес на сътрудничество между балканските градове. Първата проява на този процес е среща на младите хора от мрежата.

Кандидатите преминаха подбор чрез изпращане на мотивационно писмо на английски език по задължителните критерии: да са студенти, да владеят  английски език на добро ниво и да финансират пътуването си до Истанбул.

Днес младежите се срещнаха с госпожа Михайлова – кмет на община Троян и представители на общинска администрация, които ги информираха за подробности относно участието им и организацията на международната среща. Основната цел в предстоящото събитие на високо ниво е младите хора от градовете членки в В40 да се запознаят, да обменят опит и да установят приятелски взаимоотношения. Това ще допринесе за затвърждаване на връзките между балканските градове. Програмата включва провеждането на 7 семинара в следните панели:

  • Околна среда и климат;
  • Култура и изкуство;
  • Наука и технологии;
  • Човешки права и равенство;
  • Градът и спортът;
  • Градът и архитектурата;
  • Себеусъвършенстване и кариерно планиране.

Участниците ще имат шанса да се срещнат лично с кмета на 15 -милионния Истанбул – г-н Екрем Имамоглу, с академици, бизнес и обществени лидери, експерти от обществения и частния сектор, както и много други изявени личности, които да ги вдъхновят да бъдат инициатори на положителните промени.

Вярваме, че участието в международното събитие ще мотивира младите хора да бъдат креативни и да пренесат натрупаните впечатления в полезни инициативи за родния град.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!