BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първи случай на Covid-19 в Ловеч. Още един, втори потвърден случай в Троян за два дни.

Павлин Иванов

Първи случай на Covid-19  в Ловеч! Потвърден е и нов случай за Троян, след оповестената вчера информация за друг заразен, възрастен човек, който е бил на лечение в „Пирогов“.

В Ловеч заразената е млада жена, социален работник в неправителствена организация. При жената заболяването протича безсимптомно, като тя е поставена под 28-дневна домашна карантина.

Вторият потвърден случай за последните два дни в Троян е за общопрактикуваща лекарка, която също е поставена под 28-дневна домашна карантина.

До днес, в област Ловеч имаше само 3 случая на хора, заразени на други места, като двама от тях се лекуваха в болниците в Ловеч и Троян, а един в софийска болница.

За съжаление, здравните власти в лицето на д-р Винева, началник на РЗИ Ловеч , не сметнаха за необходимо да информират своевременно ВСИЧКИ медии и обществеността, както правят за други, абсолютно несъществени информации.

Към днешната дата, заразените в световен мащаб са вече 5,268,582, починалите са над 338,000, а излекуваните 2,128,607. САЩ продължават да са най-пострадалата държава в света с 1,637,584 потвърдени случая и близо 100 000 починали. Русия и Бразилия са следващите в черната класация страни, съответно с 326,448 и 314,769 заразени.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!