BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Районна прокуратура – Троян привлече като обвиняеми две лица за държане на наркотици и за отглеждане на марихуана

Районна прокуратура – Троян привлече като обвиняеми две лица за извършени престъпления, установени при специализирана полицейска операция, проведена на 21.05.2020 г.

В жилище в гр. Априлци, обл. Ловешка, обитавано от 52-годишен мъж, при проверката е установено, че същият е засял и отглеждал 8 броя растения от рода на конопа и при извършено претърсване в жилището са намерени и иззети около 900 грама суха зелена листна маса, която при полеви текст реагира на наркотичното вещество канабис. По случаят е образувано досъдебно производство. Извършителят е привлечен като обвиняем и е направил самопризнания за извършената от него престъпна дейност.

При извършена проверка в жилище в гр. Априлци, обл. Ловешка, обитавано от 41-годишен мъж от гр. София, е установено, че същият държи в обитаваното от него жилище 4 броя стъклени буркани, съдържащи суха зелена тревиста маса, с тегло 920 гр., която след извършен полеви тест реагира на наркотичното вещество канабис. Намерени са и 23 броя спринцовки с вместимост 5 куб. см. всяка, пълни с кафява течност, реагираща на наркотично вещество канабис – общо 115 куб. см. Открито е и специално пригодено и оборудвано помещение за отглеждане на канабис с изградени в него напоителна, осветителна и вентилационна автоматични системи. По случая е образувано досъдебно производство. Извършителят е задържан за срок от 24 часа. Привлечен е като обвиняем за извършено от него престъпление по чл.354А, ал.3 от НК.

Работата по досъдебните производства продължава под ръководството на Районна прокуратура – Троян.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!