BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Регистриран е първият болен от коронавирус в Троян ОБНОВЕНА!!!!

Регистриран е първият болен от коронавирус в Троян, той е учител по ски в Банско. Това съобщи БиТВ. Настанен е в инфекционното отделение в държавната болница в Ловеч.
Случаят е потвърден от кмета на Троян във Фейсбук.
Има информация и за втори болен – младеж

на 18 години от Троян. Той се е прибрал от Чехия, където е бил под карантина. За него се очаква втора проба.


В момента болните у нас са 67.

Същевременно най-строги мерки за ограничаване разпространението на COVID19 поиска Областният кризисен щаб по здравеопазването в Ловеч, който заседава днес. На него бе съобщено за първата положителна проба е за пациент, който е от Троян и е работил в Банско. Здравословното му състояние се влошава на 10 март, информира д-р Анета Винева, директор на РЗИ – Ловеч.

По думите й той е прегледан за първи път на 14 март в Разлог, направена му е ренгенова снимка с диагноза „вирусна пневмония“. На 15 март пътува и пристига в Троян. Единствените му контакти са със семейството му в града. Бива прегледан в неотложния кабинет на МБАЛ Троян и след консултация с инфекционист е приет в неделя в Инфекциозното отделение на ловешката болница.

Доказани и установени са и контактните лица – 6 души в семейството му и 8 души извън този кръг – две семейства, гостували му в Банско на 12 и 13 март, както и още двама души – служителка на бензиностанция в Троян, и лекарят, осъществил прегледа в неотложния кабинет в Троян. Пациентът е в задоволително състояние с пневмония, със самостоятелно дишане, чувства се добре, не се налага апаратна вентилация. Обслужващият персонал в Инфекциозно отделение – двама лекари, четири сестри и един санитар, д-р Румяна Нановска, която осъществява консултациите на съмнителни случай, са поставени под карантина в лечебното заведение. Самото отделение също е карантинирано.

Общо 22-ма души е кръгът от лица, които са поставени под карантина и от които са взети проби и те са изпратени в София, стана ясно още на заседанието.

Решено бе РЗИ-Ловеч да изпраща своевременно до общините списъците на поставените под карантина лица. Да бъде внесено предложение до Националния оперативен щаб за прилагане на възможно най-твърдите мерки и в цялата страна да работят единствено магазините за хранителни стоки, аптеките, бензиностанциите, банките и застрахователните компании, както и да се разшири обхватът на страните в заповедта на министъра на здравеопазването, касаеща достъпа на чужди граждани до територията на България.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!