BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Рекорден брой точки – 53, в дневния ред на Общински съвет Ловеч

Поради рекордния брой точки в проекто-дневния ред на Деветото заседание на Общинския съвет в Ловеч на 28 май /четвъртък/ 2020 година, то ще започне от 9.00 часа. Досега обичайният час бе 10.00 часа.

Това става ясно от поканата, подписана от председателя на ОбС Петър Цолов, която е на основание чл. 25, т.1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Предвидените за разглеждане точки са 53 на брой. Те се натрупаха поради факта, че последните две заседания заради санитарните мерки разгледаха само най-неотложните въпроси.

Първи в заседателната зала на Община Ловеч ще бъдат питанията на общинските съветници. Виктор Стойчев – общински съветник, има въпрос относно работещи пенсионери в структурите на Община Ловеч. Валентина Янкова има питане за изпълнение на молба от ТД “Стратеш“. Общинските съветници Иван Николов и Николай Стоянов се интересуват от информация за разходи и дейности, свързани с планирано разширение на гробищен парк „Скобелево“.

Сред останалите по-важни точки са отчет-анализ за дейността на РУ-град Ловеч през 2019 година от Златин Михайлов –началник на РУ гр. Ловеч, информация за ПТО и работата на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР гр. Ловеч, обслужващ територията на Община Ловеч за периода 01.01.2019 – 31.12.2019 година, от Николай Недялков – началник сектор „ПП“, както и отчет за дейността на отдел „Контрол и сигурност“ и звено СОО за периода 01.01.2019-31.12.2019 година, от Корнелия Маринова – кмет на Община Ловеч.

Ще се дискутира и приемане на отчет за изпълнение решенията на Общински съвет-Ловеч към 31.12.2019 г. и решения, останали за наблюдение през предходни периоди, отчет за изпълнение на мерките от План за действие към общинска програма по чл.27, ал.1 от ЗЧАВ на Община Ловеч за 2019 година, отчет на плана за изпълнение на Програмата за младежки дейности, дейностите от Календара на спортните дейности, отчет за изпълнение на “Общинската програма за опазване на околната среда на Община Ловеч“ за 2019 година, отчет на Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център за борба с наркотичните вещества към Община Ловеч за 2019 година и други. В дневния ред са и предложенията да удостояване на Найден Ангелов Найденов и проф. д-р Николай Георгиев Райнов със званието „Почетен гражданин на Ловеч“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!