BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Само 273 деца са посетили детските градини в Ловеч през първия ден след възобновяване на работата им

Малко под очакваното е посещаемостта на детските ясли и градини в Община Ловеч, които отвориха на 1 юни. Това сочат данните, съобщени по време на поредното заседание на Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на коронавируса в Община Ловеч, проведено в понеделник. Близо три месеца детските заведения бяха затворени заради пандемията с COVID 19.

От очакваните 366 деца в детските градини първия ден се явиха 273, което е 28 % от всички записали се и 74 % от очакваните. От заявените 108 деца в яслите са се явили 101, което е 52 % от всички записали се. Според събраната информация от директорите, процесът с приемането на децата върви добре, съобщи зам.- кметът на общината Венцислав Христов.

На училищата, които записват деца в първи клас, се дава възможност за извънкласни мероприятия с конкретни указания, съобщи кметът Корнелия Маринова. Децата, които три месеца не са посещавали детски градини, ще могат през лятото да влязат в групи за занятия, така че да усвоят необходимите учебни форми.

Бъдещите първокласници ще могат да участват в тези извънкласни занимания от 22 юни, понеделник. Ще бъдат до 10 деца в група, ще работят предимно на открито, така че ще някои от дефицитите ще бъдат попълнени. Записването ще стане в училищата при подаване на удостоверенията за завършена подготвителна група.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!