BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Санитарка от МБАЛ Ловеч е с коронавирус. Отделението по Акушерство и гинекология е затворено за 24 часа. Жената е без оплаквания

На 06 юли в Националната информационна система е регистриран 1 положителен случай на COVID-19 за област Ловеч.

Касае за жена на 54 години от Ловеч, санитар в МБАЛ Ловеч, отделение по Акушерство и гинекология. Жената е без оплаквания.  Ще бъде под задължителна домашна изолация за 14 дни. В семейството има 2 контактни лица, който ще бъдат поставени под 14-дневна домашна карантина и ще им бъде взета проба за изследване.

Последната й работна смяна е на 06 юли 2020г. Отделението по Акушерство и гинекология  е затворено със заповед на директора на РЗИ за 24 часа, считано от 14 ч. на 6 юли за щателно почистване и крайна огнищна дезинфекция. Персоналът с отрицателен резултат продължава да полага грижи за една родирка и новородено при спазване на всички мерки за безопасност. Майката и бебето не са имали никакъв контакт със положителната.

Осъществена е координация със ЦСМП и МБАЛ Троян – с родилно и АГ отделение, в случай, че се налага хоспитализация в този 24 часов интервал, пациентите да бъдат насочвани към МБАЛ Троян. Издадено е предписание на Изпълнителния директор на МБАЛ Ловеч за въвеждане на предварителен контрол на медицински и немедицински персонал преди всяка смяна с документиране на температура и/или наличие на оплаквания, стриктно спазване на инструкциите за поставяне и сваляне на ЛПС, спазване на дистанция между самия медицински персонал в общите помещения.

Всички останали проби от персонала на АГО (16 бр.) са отрицателни.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!