BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сирените на 2 юни ще вият и тренировъчно

Сирените на 2 юни, които по традиция вият в памет на Ботев и загиналите за Свободата на България, тази година ще работят и тренировъчно. В своя заповед областният управител Ваня Събчева разпореди от 11.40 до 12.30 часа на 2 юни 2020 г. да се проведе тренировка по оповестяване със сиренната система на област Ловеч. Задействането на системата ще се извърши централизирано от 12.00 часа в продължение на 2 минути. При отказ на централизираното задействане на сиренната система по места, тя да се задейства ръчно от блок управление на сиренно-оповестителната система в дежурните стаи на областния и общинските съвети за сигурност.
За организирано провеждане на тренировката кметовете на общини следва да следят за получаването на сигналите, нормалното сработване на сирените на територията на общината; да уведомят населението, за да няма излишен стрес, а отговорниците на ръчните и електромеханичните сирени с местно запускане да ги задействат в 12:00 ч. с периодично прекъсване в продължение на 2 минути.
Учебният сигнал „Отбой от въздушна опасност“ да бъде предаден само по електронен път в интервала от 12:02 до 12:07 ч. без да бъде пускан на сиренната система.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!