BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стартира областният етап за попълване на Националната система „Живи човешки съкровища – България“ за 2021 г.

Министерство на културата обяви процедурата за попълване на Националната система „Живи човешки съкровища – България 2021 г.“. С писмо до областните управители в страната са дадени указанията, а те от своя страна обявиха и старта на областния етап.

Националната система „Живи човешки съкровища – България“ за 2021 г. има за основна цел опазването на нематериалното културно наследство, съхраняване на знанията и уменията за културно изразяване, които имат важно културно, историческо и художествено значение за България и тяхното предаване на следващите поколения. Според регламента право на номинации имат народните читалища, общински, регионални и държавни музеи и юридически лица с нестопанска цел с предмет на дейност в областта на нематериалното културно наследство.

За популяризиране на възможността за участие в инициативата „Живи човешки съкровища – България“ за 2021 г. Ваня Събчева запозна общините от областта с възможностите за номинации. Всички, имащи право на предложения, могат да предоставят документите за кандидатстване – формуляри за кандидатстване, декларации за предоставяне на изпълнителските права (Приложение № 1 и № 2) до 18 юни т.г. в Областна администрация e-mail: governor@lovech.government.bg.

На e-mail: hristiyan.hristov@lovech.government.bg и тел. 0885991666 може да се получи допълнителна информация от лице за контакт Християн Христов – специалист в дирекция АКРРДС.

Документите са на разположение в сайта на Министерство на културата – секция „Международно сътрудничество, европейски програми и регионални дейности“ – Национална система „Живи човешки съкровища – България“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!