BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съветникът Мариян Василев от ВМРО с предложение да отпаднат облекченията за училищата да плащат само 25% от ТБО

В търсене на резерви за бюджета на Община Ловеч се родиха предложения от общинските съветници, съобщават от пресцентъра на Общински съвет. Очевидно е, че местните приходи пострадаха сериозно от извънредното положение и сега пред Община Ловеч стои важния въпрос за увеличаване на приходната част с оглед осигуряване на основните функции – социалните дейности, на комунално-битови услуги и прочие.

Тези въпроси бяха обсъждани както на заседанието на Постоянната комисия по бюджет, финанси и европроекти, проведено на 1 юни, така и на последващата сесия на Общинския съвет на 3 юни.

Едно от предложенията в комисията бе това на общинския съветник Мариан Василев, който поиска да отпадне привилегията за училищата да не плащат цялата такса битови отпадъци.

„Когато преди години въведохме това облекчение от 75 %, за нашите училища, те бяха в затруднено положение, в страхотна криза, нямаха пари. След ремонтите сега те вече са в енергоспестяващи сгради, имат средства и това облекчение би следвало да отпадне.“

Идеята ще бъде обсъдена при приемане на изменения на „Наредба за местните данъци в Община Ловеч“, като ръководството на общината остава отворено за нови предложения за увеличаване на приходната част от бюджета.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!