BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съветниците в Ловеч решиха да има площад „Свещеноиконом Кръстю Никифоров“

Общинските съветници в Ловеч решиха на 30 септември 2021 г. да именуват площада пред Художествена галерия „Проф. Теофан Сокеров“ в града „Свещеноиконом Кръстю Никифоров“. Това стана с 20 гласа „За“, един глас „Против“ и пет гласа „Въздържал се“.
Предложението за решение бе формулирано и внесено от председателя на Общинския съвет Петър Цолов. Той припомни, че „вече 18 години се замита този въпрос под килима“.
Преди това Васил Колев, председател на фондация „Граждани срещу насилието“, прочете предложение от фондация „Граждани срещу насилието“ относно именуването. В него се уточнява, че фондацията е внасяла през годините три предложения, които са били отхвърляни. „Именуването на площада ще е знак, че държавата, в лицето на общинската управа на Ловеч, зачита приноса на свещеника в борбата за църковна, национална и социална свобода, и не счита името на свещеника за синоним на предателство“, се казва в предложението.
Община Ловеч, пресцентър
30.09.2021 г.

Васил Колев

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!