BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Със спектакъл на ФА „Тракия“ в Ловеч завърши „Месецът на ансамблите“ (видео)

Със спектакъл на Фолклорен ансамбъл „Тракия“ от Пловдив на 22 ноември 2022 г. в Ловеч завърши първият по рода си „Месец на ансамблите“. В него се представиха най-известните танцови формации в страната.
Изявата закри кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която даде висока оценка на фестивала. „Целият този цикъл започна на 2 ноември и бе посветен на Деня на народните будители. Защото фолклорът винаги ни връща към корените и ни дава сила, мъдрост, смелост и доброта. Кой не се вълнува, когато чуе ритъма на българското хоро? Това е чудото на българския фолклор, усещането за свобода и сила. Благодарим за празника!“ каза в словото си кметът на Ловеч.

Корнелия Маринова благодари на всички състави, които се включиха, а именно Държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“, Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“, на състава на Катедра хореография на Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Асен Диамандиев“ – Пловдив, и на Фолклорен ансамбъл „Тракия“ – Пловдив.
За изявата от сцената говориха още директорът на Драматичен театър-Ловеч Биляна Петрова и инициаторът на събитието Кристиан Костов, председател от НЧ „Бяла Анаста-2016“. Институциите, заедно с Община Ловеч, са организатори на събитието.
Спектакълът на ФА „Тракия“ бе посрещнат с аплодисменти от публиката.
Община Ловеч, пресцентър
23.11.2022 г.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!