BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Увеличено е търсенето на квалифицирана работна ръка в Ловешка област

Увеличено е търсенето на квалифицирана работна ръка в Ловешка област, въпреки че безработицата в региона е значително над средната за страната, съобщи Светла Доровска от дирекцията „Регионална служба по заетостта“ – Ловеч, цитирана от БТА.

По думите й през миналата година най-много безработни, регистрирани в бюрата по труда, са били наети в преработващата промишленост, но голямо търсене на работна ръка има и в сферата на строителството.

„Фирмите, които са на територията на региона, имат нужда от квалифицирана работна ръка, макар и не с професионално образование. Достатъчно е да са отворени към възможност за обучение. В тази насока бюрата по труда предлагат такива възможности за обучение на безработни лица“, добави Доровска.
Тя каза още, че квалифицирани работници се търсят и в машиностроенето, образованието и здравеопазването.

Средното равнище на безработица в Ловешка област през миналата година е било 9,2 процента, или с 3.6 процентни пункта над това за страната. Продължително безработните лица над 1 година са 34.1 на сто от всички регистрирани.
Постъпили на работа през годината са 5229 безработни, а заявените свободни работни места – общо 3957. Най-много свободни работни места в бюрата по труда са заявени от преработващата промишленост.

Източник: Новини Ловеч

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!