BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Успехи на ловешкия творец Красимир Ангелов – Макраса в Ерфурт

Ловешкият творец Красимир Ангелов – Макраса пожъна успех в Ерфурт, Германия, със своя художествен поглед към света. След двуседмичен творчески процес на място той създаде динамичната инсталация „Композиция“. Сега тя е част от експозицията в новооткритата на 14 август „Градина на скулптурите на градовете-побратими“ в цитаделата „Петербург“. Крепостта беше отворено студио, като посетителите можеха да наблюдават как художници от градовете-партньори на Ерфурт създават произведения от дърво, метал, камък, пластмаса или стъкло. В художествения симпозиум участваха седем участници от побратимените градове на Ерфурт, както и двама ерфуртски художници. Произведенията могат да се видят до края на ноември 2021 г., както и на посочения по-долу линк.


Резултатът е жест към Ерфурт, домакин на Федералното градинарско изложение 2021.
„Идеята за моята композиция е да покажа седемте континента като седем очи, които искат да видят всичко, но рамката ги ограничава. Разбира се, всеки е свободен на интерпретира свободно. Доволен съм, че се запознах с творци от другите държави и намерихме общи теми и идеи“, сподели ловешкият творец, който в понеделник се прибра от Германия. По време на престоя Красимир Ангелов – Макраса се подписа в Златната книга на града- домакин.
Както съобщихме, за събитията в Ерфурт на посещение бяха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, председателят на Общинския съвет Петър Цолов и директорът на Художествена галерия „Проф. Теофан Сокеров“ художникът Валентин Узунов.
В симпозиума участваха следните художници:
Янаи Келнер и Хади Калил от побратимения град Хайфа (Израел)
Арвидас Алишанка от побратимения град Вилнюс (Литва)
Жан Марк Демарк от побратимения град Лил (Франция)
Красимир Ангелов от побратимения град Ловеч (България)
Алфонс Идриса Траоре от побратимения град Кати (Мали)
Клеменс Стругала от побратимения град Майнц
Лидия Глазик от побратимения град Калиш (Полша)
Гернот Ерсам и Майкъл Рицман от Ерфурт.
Линкове:
http://kuenstlersymposium.360grad.world
https://my.matterport.com/show/?m=r6UTGm2oLLn

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!