BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хеликоптер спаси пострадал на връх Ботев

image3

Хеликоптер за спешна медицинска помощ осъществи първата мисия за планинско спасяване на връх Ботев на 7 юли 2024 г., съобщиха от България Хели Мед Сървиз HEMS Bulgaria.

Въздушната линейка е изпратена на място след подаден сигнал от Планинската спасителна служба (ПСС) и осъществена от капитаните Огнян Янков и Велин Андреев. Те изпълниха полети за оказване на спешна помощ в района на връх Ботев. Пострадалият е транспортиран до Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Георги“ в гр. Пловдив.

Това е първа реална HEMS мисия в планински условия, посочват от Хели Мед Сървиз. Оттам благодарят на Планинската спасителна служба за ползотворното сътрудничество, както и на медицинския екип на борда на хеликоптера – д-р Тина Димитрова и медицинска сестра Теодора Ардалска.

От Планинската спасителна служба съобщиха по-рано за БТА, че през изминалото денонощие планинските спасители са транспортирали пострадал турист на връх Ботев и друг, на който му е прилошало в района на Козя стена на Стара планина.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!