BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Четиричленна временна комисия от Общински съвет Ловеч ще проверява документацията по договора за Спортната зала в „Димитър Димов“

От Общински съвет Ловеч съобщиха, че четиричленна общинска комисия ще проверява документацията по договора „Изграждане на спортна зала и рехабилитация на дворно пространство на ОУ “Проф. Д. Димов“ в Ловеч. Това решиха общинските съветници с 19 „За“, един глас „Против“ и осем гласа „Въздържал се“.

Дванадесетото заседание на Общинския съвет се проведе на 30 юли в салона на Ловчанското читалище „Наука-1870“ при спазване на санитарните мерки по време на извънредното положение.

Избирането на комисия за извършване на проверка стана по предложение на общинския съветник Валентина Янкова.

В комисията влизат съветниците Минчо Казанджиев, Иваничка Каменова, Младен Близнаков и Иван Николов. Те ще проверяват документацията и ще изготвят доклад до 1 септември 2020 г.

Преди това съветниците приеха информацията по темата с 29 гласа „За“ и без гласове „Против“ и „Въздържал се“.

От нея става ясно, че досега на фирмата ДЗЗД „Дани –Торкрет“ – Смолян, е платено общо 759 214 лева. Вижда се още, че 453 037 лева са плащане към НАП, тъй като фирмата е имала задължения.

Когато се е появила възможност за евентуално неизпълнение на СМР в срок, договорът е прекратен. В резултат не са изразходвани средства от страна на възложителя. Не са били налице основания за търсен на неустойки от изпълнителя, тъй като такива биха се дължали при виновно неизпълнение. Нито в ЗОП, нито в правилника му за прилагане има нормативни изисквания , които да вменяват задължение на възложителите да извършват проверка за връзка на лица и фирми на изпълнители на прекратен и нов договор, се казва още в документа.

Посочва се още, че се иска възстановяване на неусвоената част от предоставеното на ДЗЗД „Дани –Торкрет“ авансово плащане на стойност 329 211 лева. Заедно с останалите неустойки сумата е над 496 500 лева.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!