BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Четири медала от Националните първенства по карате Шинкиокушин за деца до 10, 12 и 14 г., кадети и кадетки, юноши и девойки за Карате клуб – Ловеч

Каратистите от Карате клуб – Ловеч, отново се представиха на ниво и успяха да завоюват четири медала от Националните първенства по карате Шинкиокушин за деца до 10, 12 и 14 г., кадети и кадетки, юноши и девойки. Състезанието се проведе на 24 и 25 април в зала „Арена Шумен“. Участие взеха близо 400 състезатели от 24 клуба от цялата страна.

Осем бяха представителите от Ловешкия клуб, трениращи в Младежки дом Ловеч с инструктори Сенсей Димитър Магеранов – 3 дан, и семпай Стелиян Петев – 2 дан. След тежки и оспорвани битки нашите бойци донесоха 4 медала, от които 2 сребърни и 2 бронзови.

Своя дебют на първенството направиха двама от тях в групата за деца до 10 г. и двама до 12 г.

Томислав Гатев се представи отлично и успя да завоюва 2-ро място.

Двама от ловешките състезатели (до 14 г. ) проведоха много тежки срещи с бойци, по-големи от тях с две години. Това се наложи поради застъпването на годината на раждане. Разликата в годините обаче не попречи на техния трениран силен дух да се борят и те спечелиха достойно бронзови медали. Това са Даная Тодорова и Тедислав Теофилов.

На втория ден от състезанията бе ред на най-опитния състезател в клуба в момента и бронзов медалист на Европейското по карате за кадети преди две години – Габриел Петев. Още със започването на първата среща той показа своята класа, като на 10-ата секунда от срещата повали своя противник с вазари и бе победител.

Следващите му срещи бяха с фаворитите на състезанието и национални състезатели, които оказаха сериозна съпротива, но въпреки това той спечели бронзов медал. Възпитаниците на Карате клуб – Ловеч, продължават своята подготовка за предстоящите състезания през месец юни в Бургас. Инструкторите по карате са особено горди с техните постижения и усмивката в лицата им от постигнатото е истинската награда.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!