BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шест месеца затвор за телефонна измама по обвинение на Районна прокуратура- Ловеч

По обвинение на Районна прокуратура – Ловеч, извършител на телефонна измама бе осъден на шест месеца лишаване от свобода.
А. П. бе признат за виновен за това, че на 13.12.2018 г. в гр. Ловеч, за времето от 13,00 часа до 17,00 часа, с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага, при условията на съучастие като извършител с друго лице възбудил и поддържал заблуждение чрез телефонни обаждания у жена от гр. Ловеч. По телефона, 32-годишният мъж се представил за длъжностно лице – следовател, като заблудил жената, че тя ще бъде обект на измама и затова трябва да приготви всички налични парични средства, с които разполага, за да съдейства на органите на реда за залавянето на извършителите. От престъпното деяние на пострадалата е причинена имотна вреда в общ размер на 5045,79 лева. Престъпление е квалифицирано по чл. 210 ал.1, т. 1, пр. 1, вр. чл. 209, ал. 1, вр.чл. 20, ал. 2 НК.
Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!