BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian
Facebook

В ОД МВР-Ловеч са предприети мерки, за осигуряване на обществения ред и сигурност в деня на изборите за народни представители- 04 април

Със заповед на главния секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, в ОДМВР – Ловеч е сформиран Оперативен щаб, който координира действията си с всички ведомства и институции, имащи отношение към изборния процес. Изградено е и междуведомствено звено за противодействие на престъпленията и нарушенията на изборния процес, в което влизат представители на прокуратурата, МВР и ДАНС.
За връзка с гражданите, от 8 март работи денонощна телефонна  линия 02/ 90 112 98.

На нея, както и на e-mail  [email protected], гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към ангажиментите на МВР в изборния процес.

Извършено е пълно обследване на местата по общините, където се съхраняват изборните материали. На 3 и 4 април служители от различни подразделения на МВР– ОДМВР-Ловеч, РДПБЗН-Ловеч и Жандармерия ще имат ангажименти, свързани с изборния процес.

Голяма част от тях ще са пряко ангажирани със сигурността на местата за гласуване и подвижните избирателни секции, които на тези избори ще са малко над 270 (в това число са традиционните стационарни СИК; подвижните секции, осигуряващи вота на трудноподвижни лица; подвижни секции за гласуване на карантинираните лица; стационарните в лечебните заведения и отделно такива в ковид отделенията; в домове и институции за социални услуги; др.) разположени в 182 места за гласуване.
Служителите ще поемат охраната на секциите в 18.00 часа на 03 април и тя ще продължи до обявяване края на изборния ден, транспортирането и предаването на изборните книжа от всички СИК, в РИК .

Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Ловеч ще оказват съдействие на гражданите без валидни документи за самоличност, желаещи да упражнят правото си на глас. От 30 март до 02 април в ОД МВР-Ловеч са издадени общо 40 удостоверения.

За да бъде издадено удостоверение за гласуване е необходимо:

  1. Гражданите лично да подадат искане в ОДМВР – Ловеч или Районните управления в Троян, Тетевен и Луковит за дните от 30 март 2021 г. до 03 април  2021 г. от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 04 април 2021 г. от 08.30 ч. до 19.00 ч. Информация за работното време на всяко звено БДС е поставена на входа на помещенията, в които се осъществява административно обслужване на граждани по линия на документи за самоличност и на интернет страницата на ОДМВР – Ловеч;
  2. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за Народно събрание, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта;
  3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР, независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Напомняме на гражданите, че в секциите за гласуване не се допускат въоръжени, в нетрезво или неадекватно състояние, лица.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!